Сергей Пенев

Позиция: Управляващ сътрудник, Основател на Адвокатско дружество „Пенев”

Офис: София

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Членство: Софийска адвокатска колегия

Образование: Юридически факултет, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, магистър по право (1989); American University, Washington College of Law, Вашингтон, САЩ (международна програма за юридическо обучение) (1999)

Езици: английски, френски, руски

Области на практика: Сливания и придобивания, корпоративно право, финансово право и капиталови пазари, чуждестранни инвестиции, приватизация и публично-частно партньорство, технологии, медиии телекомуникации, европейско право.

Опит: Адв. Сергей Пенев е управляващият съдружник и основател на Адвокатско дружество „Пенев. Той отговаря за цялостното стратегическо ръководство и управление на дружеството и има над 20 години опит в ръководенето и представителството на бизнеса на големи международни и местни клиенти в България. Г-н Пенев е пряко ангажиран в множество сделки, включително и в трансгранични сливания и придобивания, съвместни предприятия, непублични сделки с дялови участия, приватизация и публично-частно партньорство, публично предлагане на ценни книги и проектно финансиране. Адв. Сергей Пенев също така е и редовен гост-преподавател в Johns Hopkins University, Вашингтон, САЩ.